Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posezení Pod lipami 2017

9. 5. 2017

zvonicka--2-.jpgPřátelé,kamarádi,

asi došlo k nějakému informačnímu šumu. Posezení Pod lipami jsme na letošek sice neplánovali s tím, že se v roce 2017 budou konat v Želivsku  v rámci oslav  700 let od první zmínky o  Želivsku. I Wikipedie uvádí tento letopočet./viz níže/. Podle posledních informací připadá toto výročí až na příští rok.

Proto jsme se rozhodli  toto přátelské setkání uskutečnit i v letošním roce. Pravda, není  to žádné kulaté výročí pro Horákovu Lhotu, co je to 225 let proti 700,/teda pokud je údaj ve Wikipedii správný/,ale asi by byla škoda tuto už skoro tradici přerušit a neposedět s přáteli u dobrého jídla a pití.

Takže pravděpodobný termín konání bude v sobotu 12.8.2017.

Přesné datum a program upřesníme s dostatečným předstihem.

 

 

 

Datum 12.8.2017  je definitivní.

 

Pozvánka ke stažení a prohlédnutí  /kliknutím na odkaz/: 

 Posezení pod Lipami 2017.pdf

 

 

 

posezeni-pod-lipami-2017_1.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1317. Před rokem 1945 žilo v Želivsku (Selsen bei Zwittau)[4] a Horákově Lhotě (Horak-Ölenhüttel) 274 obyvatel, z toho 23 % bylo německé národnosti, vesměs v Želivsku. Obec patřila pod politickou správu Moravské Třebové a soudní správou pod Jevíčko.

Bývala tu obecná škola, přifařena je obec k Březové nad Svitavou a četnická stanice byla v Roubanině

Zdroj: Wikipedie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tornado, earchquakes?! No, it is XEvil.

Latonyareere,26. 3. 2018 6:05

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

Pohled shora

Štefan,4. 8. 2017 8:19

Přátelé, protože jste projevili přání zopakovat si zážitek pohledu na naši Lhotku a okolí shora oslovil jsem pilota vrtulníku. A je mi potěšením Vám sdělit, že je potvrzeno přistavení a provoz vrtulníku. Tak kdo máte zájem prožít příjemné chvilky ve vzduchu přijďte 12. 8. Mělo by se létat v průběhu celého odpoledne. Přejme si, aby nám vyšlo i počasí. Těšíme se na Vás.